PIEMONTE WINE SCHOOL

Piemonte Wine School foregår i regi af Consorzio I Vini del Piemonte som er en producentsammenslutning med over 200 medlemmer fra hele Piemonte.

Der er tale om seminarer/smagninger af halvanden times varighed, hvor der bliver gået i dybden med forskellige emner og vintyper. Undervejs smages der på 8-9 vine af høj kvalitet indenfor emnerne.

Seminarrækken for 2018 er nu overstået, men vi regner med en ny runde i foråret 2020. Herunder ses emnerne på de nyligt afsluttede seminarer, og programmet for næste omgang vil fremgå her, når det foreligger.

25/10 2018 Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder

(Christian Thorsholt Jacobsen)

De bliver kaldt kongen og dronningen, storebror og lille bror, den maskuline og den feminine. Men måske er virkeligheden ikke helt så enkelt? I denne lektion smager vi Barolo og Barbaresco op mod hinanden og sammenligner de to store nebbiolovine ansigt mod ansigt.

8/11 2018 Nebbiolos mange ansigter

(Christian Thorsholt Jacobsen)

Nebbiolo er uden sammenligning Piemontes bedste og mest berømte druesort. Den har en unik og letgenkendelig profil, men afhængig af voksested og fremstilling ændrer den alligevel nuancer. I denne lektion går vi i dybden med nebbiolo og tester dens mange versioner fra hele regionen.

15/11 2018 Giro Piemonte – fra let til struktureret, fra hvid til rød og fra tør til sød

(Thomas Ilkjær)

Hinsides de kendte nebbiolo- og barberavine gemmer Piemonte på en sand skat af indfødte druesorter og sjældne vine med stor personlighed. Der er hvidvine med lagringspotentiale, Spumante på champagnedruer, unikke rødvine og søde specialiteter og vi kommer i denne lektion rundt om det hele.

22/11 2018 Barolo – Traditionalisme og modernisme. Hvem vandt krigen?

(Thomas Ilkjær)

I et par årtier var der opbrud i Barolo med kamp mellem to vinmagerfilosofier. I denne lektion smager vi eksempler på de forskellige stilarter af Barolo og spørger, om kampen mellem traditionalisterne og modernisterne er forbi? Og hvem der i så fald vandt krigen?

Læs mere om Piemonte Wine School her

KONTAKT VINVIDEN

tilkjaer@gmail.com

+45 29 46 74 47

Strandegårdsvej 11

2650 Hvidovre