DM I BLINDSMAGNING

 

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning løb af stablen første gang i 2014. René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær står bag konkurrencen, som fra 2014-2020 afholdtes i regi af magasinet gastro og Vinakademiet og fra 2021 arrangeres af Vinakademiet.

Konkurrencen er en holdkonkurrence med tre deltagere på hvert hold og foregår fra 2022 i to tempi. Først 4 semifinaler, hvor der smages 6 vine. Herfra kvalificerer de bedste hold sig videre til finalen. Her er der først en hovedkonkurrence med smagning af 12 vine og derefter en finaledel med deltagelse af de tre bedste hold, hvor der smages på yderligere tre vine. Der er for hver vin 10 min. til at udfylde et fortrykt svarark.

 

I 2021 foregik konkurrencen søndag d. 12. september. 54 hold deltog og da dagen var omme, kunne Hamreklubben for anden gang i konkurrencens historie lade sig hylde som de nye danmarksmestre. Holdet bestod af Rasmus Amdi Larsen, Christian Thorsholt Jacobsen og Jonas Munk Christensen.

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning afvikles i 2022 med semifinaler søndag d. 20. marts (København og Aarhus) og d. 3. april (Odense og Aalborg) og med finale 22. maj. på Axelborg i København.

 

Læs mere om konkurrencen og tilmelding her

DM_Blindsmagning_42_72dpi.jpg

Det glade vinderhold i 2021 Hamreklubben. Fv. Rasmus Amdi Larsen, Christian Thorsholt Jacobsen og Jonas Munk Christensen. Foto: Mikkel Jul Hvilshøj.

Tidligere års vindere

 

2014: Otto Suenson og Co.: Fredrik Kreutzer, Henrik Holten Olsen og Anders Bühring

 

2015: The X-pensive Winos: Niels Lillelund, Anders Halskov Jensen og Henrik Steen Andersen

 

2016: Wine Factory:  Mark Gerts Rentzmann Jøns, Morten Berner Jørgensen og Thomas Hegaard Hansen

 

2017: Hørning Mad & Vin: Peter Hørning, Søren Eerslew og Steffen Overgaard Feddersen

 

2018: Hamreklubben: Rasmus Amdi Larsen, Christian Thorsholt Jacobsen og Jonas Munk

2019: Rotunden: Rasmus Vejbæk-Zerr, Lasse Sterup og Terkel Tolstrup